Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών

 

APOKATASTASI MATHISIAKON DYSKOLIONΤι είναι-Ποιόν αφορά

Πρόκειται για πρόγραμμα αποκατάστασης που αφορά σε παιδιά και εφήβους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, μαθησιακές δυσκολίες λόγω μαθησιακών κενών ή μαθησιακές δυσκολίες που σχετίζονται με ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές του λόγου. Επιπλέον αφορά και στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών που εμφανίζονται στα πλαίσια Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών όπως ο αυτισμός ή νοητικής υστέρησης.

Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών στο Κέντρο Κ. Μπόλιας

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ικανότητες, δυσκολίες και ανάγκες του κάθε παιδιού/εφήβου με σκοπό να βελτιώσει τις ικανότητές του κυρίως στο γραπτό αλλά και στον προφορικό λόγο. Στους δευτερογενείς στόχους περιλαμβάνονται η βελτίωση της αυτοεκτίμησης και η πρόληψη συνακόλουθων συναισθηματικών διαταραχών.

Οι υπάρχουσες ικανότητες και δεξιότητες του παιδιού αναδεικνύονται και ενισχύονται, ενώ ταυτόχρονα, διδάσκεται τον τρόπο αποκωδικοποίησης οργάνωσης και ανάκλησης της πληροφορίας που σχετίζεται με τη μάθηση.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται από τον/την ειδικό/ή εκπαιδευτικό αφού προηγηθεί μαθησιακή αξιολόγηση και συνεκτιμηθεί η συνολική του εικόνα και τα τυχόν συνυπάρχοντα προβλήματα στα πλαίσια της διεπιστημονικής ομάδας και σε συνεργασία με τους ενδεχόμενους λοιπούς θεραπευτές. Η αποτελεσματικότητα του προγράμματος και η εξέλιξη του παιδιού επαναξιολογούνται τακτικά και περιοδικά.

Για τις ανάγκες του προγράμματος χρησιμοποιείται ειδικό και κατάλληλα επιλεγμένο υλικό αποκατάστασης του Κέντρου. Η αποτελεσματικότητα του προγράμματος μας αποκατάστασης των Μαθησιακών Δυσκολιών στηρίζεται και βασίζεται στην τακτική επικοινωνία και συνεργασία του Κέντρου με το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον του παιδιού καθώς και στην έμπρακτη συμμετοχή και συμβολή των γονέων σε αυτό.

κων. μπόλιας

κέντρο αναπτυξιακών & συναισθηματικών διαταραχών

info@kbolias.gr

Τηλ: 210-864-5810

info.marousi@kbolias.gr

Τηλ: 210-689-9542

Αθήνα

Πατησίων 207

Μαρούσι

Λ. Κηφισίας 2

Copyright 2020 κων. μπόλιας

logo small new