Λογοθεραπεία

 

logotherapeiaΤι είναι – Ποιον αφορά

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής και ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες, όποια και αν είναι η αιτία αυτών των διαταραχών : νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας και την καθαριότητα της ομιλίας και της φωνής.

Στόχος –Προσδοκώμενο Όφελος

Στόχος είναι η βελτίωση της επικοινωνίας ,η ενίσχυση της έκφρασης του λόγου , η άρτια άρθρωση των λέξεων , η ορθή φωνολογία ,ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου , η δομή και η μορφολογία (γραμματική) του λόγου, η προσωδία , η ακουστική διάκριση, η κατανόηση του λόγου.

Τρόπος Αξιολόγησης (Μεθοδολογία , Διάγνωση)

Αξιολογεί τις διαστάσεις του λόγου , της ομιλίας , τις γνωστικές και επικοινωνιακές ικανότητες με ειδικό και κατάλληλα επιλεγμένο υλικό αξιολόγησης και σχηματίζει διαγνωστικές προτάσεις.

Λογοθεραπεία στο Κέντρο «Κων/νος Μπόλιας»(Θεραπευτική Παρέμβαση)

Ο λογοθεραπευτής ορίζει στόχους και οργανώνει το αποτελεσματικότερο θεραπευτικό πρόγραμμα ανάλογα με την διαταραχή αφού συνεκτιμηθεί η συνολική εικόνα και τα τυχόν συνυπάρχοντα προβλήματα στα πλαίσια της διεπιστημονικής ομάδας και σε συνεργασία με τους ενδεχόμενους λοιπούς θεραπευτές.Τα θεραπευτικά προγράμματα είναι εξατομικευμένα για κάθε άτομο. Η αποτελεσματικότητα του προγράμματος μιας αποκατάστασης στηρίζεται και βασίζεται στην τακτική επικοινωνία και συνεργασία του Κέντρου με το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον του παιδιού καθώς και στην έμπρακτη συμμετοχή και συμβολή των γονέων σε αυτό η οποία και επιδιώκεται στα πλαίσια της συνεργασίας. Η αποτελεσματικότητα του προγράμματος και η εξέλιξη της εικόνας του παιδιού επαναξιολογούνται τακτικά και περιοδικά. Για τις ανάγκες του προγράμματος χρησιμοποιείται ειδικό και κατάλληλα επιλεγμένο υλικό αποκατάστασης του Κέντρου .

κων. μπόλιας

κέντρο αναπτυξιακών & συναισθηματικών διαταραχών

info@kbolias.gr

Τηλ: 210-864-5810

info.marousi@kbolias.gr

Τηλ: 210-689-9542

Αθήνα

Πατησίων 207

Μαρούσι

Λ. Κηφισίας 2

Copyright 2020 κων. μπόλιας

logo small new