Τηλεαποκατάσταση

Τι είναι-Ποιόν αφορά

Η αποκατάσταση μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεαποκατάσταση βασίζεται στη χρήση τεχνολογίας. Πρόκειται για πρόγραμμα αποκατάστασης που αφορά σε παιδιά και εφήβους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, μαθησιακές δυσκολίες λόγω μαθησιακών κενών ή μαθησιακές δυσκολίες που σχετίζονται με ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές του λόγου. Επιπλέον αφορά και στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών που εμφανίζονται στα πλαίσια Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών όπως ο αυτισμός ή νοητική υστέρηση. Επίσης εφαρμόζεται στην λογοθεραπεία και στη συμβουλευτική γονέων. Το αν ένα παιδί/έφηβος θα κάνει αποκατάσταση κρίνεται κατά περίπτωση από την θεραπευτική ομάδα και το αίτημα των γονέων.

Στόχος – Προσδοκώμενο Όφελος

Το όφελος από την τηλεαποκατάσταση είναι ότι δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα θεραπευτικό πρόγραμμα παιδιά/έφηβοι που δεν έχουν τη δυνατότητα για σοβαρούς λόγους να μεταβούν σε ένα κέντρο αποκατάστασης.

Τηλεαποκατάσταση στο Κέντρο Κ.Μπόλιας

Η τηλεαποκατάσταση στο Κέντρο Κ.Μπόλιας πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων υπολογιστών από έμπειρους θεραπευτές. Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται αρχικά για τις προδιαγραφές των υπολογιστών και των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι απλή και προσιτή για κάθε χρήστη.

κων. μπόλιας

κέντρο αναπτυξιακών & συναισθηματικών διαταραχών

info@kbolias.gr

Τηλ: 210-864-5810

info.marousi@kbolias.gr

Τηλ: 210-689-9542

Αθήνα

Πατησίων 207

Μαρούσι

Λ. Κηφισίας 2

Copyright 2020 κων. μπόλιας

logo small new