Ατομική Ψυχοθεραπεία

atomiki psychotherapeia 

Τι είναι-Ποιόν αφορά

Μέσα από την ατομική ψυχοθεραπεία πραγματοποιείται το χτίσιμο μιας δυναμικής σχέσης στο πλαίσιο της οποίας ο «θεραπευόμενος» εξερευνά και γνωρίζει τον εαυτό του, ώστε να μπορεί αργότερα να ανταποκριθεί καλύτερα στην καθημερινότητα και τις κοινωνικές απαιτήσεις , να διατηρήσει και να βελτιώσει την ψυχική του υγεία και ευημερία.
Διεξάγεται μέσω της βοήθειας ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία ψυχικής υγείας με εξειδικευμένη ψυχοθεραπευτική κατάρτιση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας το άτομο ,μέσα από μια διαδικασία βαθύτερης αναζήτησης και κατανόησης του εαυτού και των σχέσεών του με τους άλλους, αποκρυπτογραφεί και επεξεργάζεται, σε ένα άκρως εμπιστευτικό και ασφαλές πλαίσιο, ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζει.
Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στην δημιουργία ενός πλαισίου εμπιστοσύνης και θεραπευτικής σχέσης μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου που λειτουργεί ως διορθωτική συναισθηματική εμπειρία για το θεραπευόμενο.
Απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να φροντίσει και να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του και τα συναισθήματά του, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει δυσκολίες και ζητήματα που τον απασχολούν. Η ατομική ψυχοθεραπεία αφορά όλες τις ηλικίες : παιδιά , εφήβους και ενήλικες , ανάλογα με τις ενδείξεις.

Στόχος – Προσδοκώμενο Όφελος

Με την ατομική ψυχοθεραπεία ο άνθρωπος που ζητά βοήθεια, αρχικά βρίσκει ανακούφιση εκφράζοντας οτιδήποτε τον δυσκολεύει σε συνθήκες ασφάλειας και αποδοχής. Ο θεραπευόμενος, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, ενθαρρύνεται να εκφράσει ελεύθερα συναισθήματα και σκέψεις. Οδηγώντας τον άνθρωπο στην αναγνώριση, έκφραση και κατανόηση των συναισθημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, ο απώτερος στόχος της θεραπείας είναι η προαγωγή της ψυχικής ευημερίας του ανθρώπου.
Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο θεραπευόμενος μαθαίνει να ενεργοποιεί τις κρυμμένες εσωτερικές του δυνάμεις, αναγνωρίζει, επεξεργάζεται, αποδέχεται και τελικά εγκαταλείπει τα παλιά «σενάρια ζωής» που τον περιορίζουν και ενθαρρύνεται να χαράξει τον προσωπικό του δρόμο προς την προσωπική εξέλιξη και την ελεύθερη έκφραση.

Ατομική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο «Κων/νος Μπόλιας»

Στο Κέντρο Συναισθηματικών και Αναπτυξιακών διαταραχών Κ. Μπόλιας παρέχεται ατομική ψυχοθεραπεία από ειδικευμένους ψυχοθεραπευτές σε διάφορες προσεγγίσεις:γνωσιακή, συστημική, αναλυτική-ψυχοδυναμική.
Η χρονική διάρκεια της θεραπείας διαφέρει ανάλογα από το αίτημα, τις ανάγκες και από το ρυθμό του κάθε ανθρώπου. Η συνεδρία διαρκεί 45-50 λεπτά σε εβδομαδιαία συχνότητα τουλάχιστον. Το περιεχόμενο των συνεδριών διέπεται από της αρχές της απόλυτης εχεμύθειας και της προστασίας του επαγγελματικού απορρήτου.

κων. μπόλιας

κέντρο αναπτυξιακών & συναισθηματικών διαταραχών

info@kbolias.gr

Τηλ: 210-864-5810

info.marousi@kbolias.gr

Τηλ: 210-689-9542

Αθήνα

Πατησίων 207

Μαρούσι

Λ. Κηφισίας 2

Copyright 2020 κων. μπόλιας

logo small new